skip to Main Content

AED defibrilator

AED defibrilator
infarkt

Kaj je nenaden srčni zastoj?

Nenaden srčni zastoj (infarkt) je stanje, pri katerem srce nenadoma in nepričakovano preneha biti. Če se to zgodi, kri preneha dotekati v možgane in druge vitalne organe. Nenaden srčni zastoj običajno povzroči smrt, če se ne odzovemo v nekaj minutah. Nenaden srčni zastoj je med vodilnimi vzroki smrti v svetu. Trenutno edini način za ponovno vzpostavitev normalnega srčnega ritma med srčnim zastojem je znanje temeljnih postopkov oživljanja skupaj z uporabo AED defibrilatorja.

Nenaden srčni zastoj

AED defibrilator

Ste pripravljeni na nenaden srčni zastoj nekoga v vaši bližini? AED poveča stopnjo preživetja nenadnega srčnega zastoja za več kot 80%, še posebej, če ga uporabimo v prvih 3 do 5 minutah, ko nastane zastoj srca.

Ker je nenaden srčni zastoj glavni vzrok smrti na svetu in se lahko zgodi kadar koli, moramo imeti potrebno znanje in defibrilator AED, s katerim lahko zagotovimo nujno zdravstveno pomoč tistim, ki to potrebujejo. Ne glede na to, v kateri panogi delate morate biti pripravljeni. Defibrilator AED lahko pomaga zaščititi vas in vaše zaposlene, študente ali sorodnike pred posledicami nenadnega srčnega zastoja.

Ne glede na to, ali ste doma ali v pisarni, je AED lahko razlika med življenjem in smrtjo v kritičnih trenutkih, ko štejejo sekunde. Ustrezno usposobljen posameznik, ki uporablja avtomatski eksterni defibrilator – znan tudi kot AED – s svojim znanjem temeljnih postopkov oživljanja lahko pomaga pri oživljanju osebe, ko se pripeti nesreča.

Avtomatski defibrilatorji AED so enostavni za uporabo in izjemnega pomena za reševanje življenj v telovadnicah, cerkvah, šolah, pisarnah in celo doma. Poleg tega nudimo visokokakovostne stenske omarice za AED in znake za pomoč pri shranjevanju in signalizaciji lokacije vaših AED.

Zagotavljamo cenovno ugodne defibrilatorje AED, s katerim lahko ohranite življenje vaših domačih, prijateljev in sodelavcev.

Temeljni postopki oživljanja
Temeljni postopki oživljanja
Temeljni postopki oživljanja

Zakaj potrebujete AED?

Po 4 minuti nepravilne pomoči ali še huje, ne pomoči, začnejo umirati možganske celice, zato je hitra pomoč izjemnega pomena!

S temeljnimi postopki oživljanja zagotavljate možganom kisik, ki ohranijo pacienta pri življenju, dokler ne prispe ekipa nujne medicinske pomoči.

Kaj je defibrilator (AED)?

AED ali avtomatski zunanji defibrilator se uporablja za pomoč tistim, ki doživijo nenaden srčni zastoj. To je, za uporabo enostavna naprava, ki vam posreduje navodila v slovenščini ali angleščini, ki lahko analizira srčni ritem in po potrebi sproži električni šok ali defibrilacijo, da pomaga srcu ponovno vzpostaviti normalni ritem.

defibrilatorji

AED ameriške korporacije STRYKER

Kje je priporočljivo, da je nameščen defibrilator AED?

 • AED v poslovnem okolju (pisarne, industrijski obrati, …)
 • AED v izobraževalnih ustanovah
 • AED v športnih objektih (fitnes centri, telovadnice, plavalni bazeni)
 • AED v cerkvenih ustanovah
 • AED v oddaljenih Krajevnih skupnostih in vaseh
 • AED v večjih naseljih
 • AED na planinskih postojankah
 • AED v turističnih naseljih
 • AED v Gasilskih brigadah
 • AED na gradbiščih
 • AED na domu
 • AED v zdravstvenih ustanovah itd.
Back To Top

prijavite se na

TeamVital e-novičke

Prijavite se na naše e-novičke in bodite obveščeni o zanimivih akcijah, prihajajočih ugodnostih in mnogo več!

This will close in 0 seconds