skip to Main Content

Seminar – Ergonomija na delovnem mestu

Ergonomija na delovnem mestu

Zdrav življenjski slog in ergonomsko urejeno delovno okolje

Preprečimo kostno-mišična obolenja na delovnem mestu

Osveščeni delodajalci potrebno skrb namenjajo predvsem preventivi, saj se zavedajo, da lahko bolniške odsotnosti povzročijo visoke stroške organizaciji. Pravilno izbrana oprema po načelih ergonomije ni prestiž, temveč osnova za večje zadovoljstvo in učinkovitost zaposlenih.

S pravilno opremo lahko preprečimo poškodbe kostno-mišičnih obolenj, ki so tudi najpogostejši vzrok bolniških odsotnosti in vsako leto organizacije in zdravstveno blagajno stanejo več milijard evrov.

Hibridno delo in njegove pasti

V zadnjih letih so se okoliščine dela močno spremenile. Vse več delodajalcev se tako odloča za hibridno delo  kar pomeni, da zaposleni delajo v kombinaciji dela od doma in na sedežu podjetja. Zato je izjemno pomembno, da so vsi zaposleni seznanjeni z osnovnimi načeli ergonomije. Raziskave zadnjih nekaj let že kažejo na povečanje bolečin zaposlenih, ki delajo predvsem v svojem domačem okolju.

Vsebina delavnice

Delavnica je namenjena vsem zaposlenim v vaši organizaciji. Podamo osnovne smernice, kako si lahko uredimo varen in zdrav delovni prostor v službi in tudi doma.
V uvodnem delu udeleženci spoznajo osnovne smernice zdravega življenjskega sloga in ukrepe, kaj lahko sami naredijo za svoje zdravje.
V drugem delu seminarja so predstavljena osnovna načela ergonomije in kako jih lahko na enostaven način vpeljemo v prakso.

Cilj delavnice: udeleženci preko praktičnih principov prepoznajo dejavnike tveganja za nastanek bolečin in poškodb kostno-mišičnega sistema ter ukrepe za razbremenitev.

Ergonomija na delovnem mestu
Ergonomija na delovnem mestu
Ergonomija na delovnem mestu
Ergonomija na delovnem mestu
Ergonomija na delovnem mestu
Ergonomija na delovnem mestu

Vsebina

  • Skrb za lastno zdravje.
  • Ergonomsko urejena pisarna.
  • Delovna oprema (delovna miza, stol in zaslon) ter njihovo pravilno medsebojno razmerje.

Lokacija izvedbe

Na sedežu vašega podjetja ali preko MS-Teams.

Čas trajanja delavnice

2 ŠU ali po dogovoru (šolska ura = 45 min).

Back To Top

prijavite se na

TeamVital e-novičke

Prijavite se na naše e-novičke in bodite obveščeni o zanimivih akcijah, prihajajočih ugodnostih in mnogo več!

This will close in 0 seconds