skip to Main Content

AED DEFIBRILATOR HEARTSINE 350P

Alarm pred izpraznjenjem baterije

Zapisovanje dogodkov na notranji pomnilnik

Rumena torbica za zaščito defibrilatorja

Pisna in glasovna navodila v slovenščini

Enostavna uporaba

Metronom za ritem masaže srca

AED defibrilator HeartSine 350P

Kakovosten evropski izdelek proizvajalca HeartSine – STRYKER. Rokovanje je nadvse enostavno, pri tem nas vodijo jasna glasovna navodila iz vgrajenega zvočnika v slovenskem jeziku. Aparat nas natančno vodi z ukazi skozi ves postopek defibrilacije. Sam analizira kardiološko stanje pacienta, ugotovi primernost za električni šok ter pove ustrezen trenutek za sprožitev. Potreben je samo še pritisk na gumb v obliki srca, ki začne utripati v trenutku, ko je šok priporočljiv.

Ima torej samo 2 gumba:

Zeleni gumb: aparat prižgemo in takoj nam začne dajati navodila

Rdeči gumb v obliki srca: Ostaja ves čas neaktiven, tudi če nanj pritiskamo. To pomeni popolno varnost, tudi v primeru morebitnega nepravilnega ravnanja. Samo, ko gumb začne rdeče utripati (in aparat pove: »Pritisnite na rdeči utripajoči gumb zdaj«) s pritiskom sprožimo električni sunek.

Delovanje

Aparat omogoča vodenje našega rokovanja, zato nam začne takoj dajati zvočna navodila, čim ga prižgemo. Primer: »Odstranite vsa oblačila s pacientovih prsi. Potegnite za zeleni jeziček in izvlecite elektrode….« itd. Ob vsakem koraku, ki nam ga pove, utripajo tudi lučke na ustrezni slikici na aparatu, tako da slišimo, a tudi vidimo, kaj moramo v določenem trenutku storiti. Aparat nas ne more prehiteti: Dokler elektrod ne zalepimo ustrezno, ponavlja isti ukaz, šele potem nadaljuje z naslednjim korakom.

Elektrode: V praktičnem pakiranju sta dve sterilni elektrodi pritrjeni na baterijo, pripravljeni za takojšnjo uporabo. Dovolj je poteg za zeleni jeziček in elektrode so zunaj. Elektrode so tako kot pri vseh AED defibrilatorjih namenjene enkratni uporabi.

Baterija omogoča, da je defibrilator vedno v stalni pripravljenosti. Tudi ko aparat ni v uporabi, sam avtomatsko testira vse svoje funkcije. Če zazna kakršno koli napako ali slabšo napolnjenost baterije, začne utripati rdeča lučka in aparat občasno odda zvočni alarm. K defibrilatorju je priložena baterija skupaj z elektrodami. Komplet se po uporabi enostavno zamenja, njegova cena (skupaj z elektrodami!) pa je izredno nizka – samo 125,00 € + 22% DDV.

Aparatu je že priložena priročna torbica.

POMEMBNO: Po sprožitvi električnega šoka ali če šok ni potreben, aparat pove: »Nadaljujte s temeljnimi postopki oživljanja« in iz zvočnika se sliši metronom v ustreznem ritmu za masažo srca. Tako ne moremo zgrešiti ritma srčne masaže.

V ceni je všteto:

defibrilator HeartSine Samaritan 350P

komplet baterija + elektrode za odraslega

torbica

CPR set (CPR maska za umetno dihanje + rokavice + britvica + bandažne škarje)

software za morebitno kasnejšo analizo poteka defibrilacije

pisna in glasovna navodila v slovenščini.

Garancija na aparat: podaljšana na 8 let.

Garancija na baterijo: 4 leta.

Back To Top